Hur Wijo använder kakor på sin webbplats

Vad är kakor?

Kakor är små textfiler som placeras på din dator eller mobil enhet när du besöker en webbsida för första gången. Kakor används till att få webbsidan att fungera bra eller helt enkelt fungera mer effektivt. De kan också används för webbanalys i syfte att hjälpa användarna att optimera sitt besök på webbsidan. Det finns två typer av kakor: sessionskakor och permanenta kakor:

  • sessionskakor skapas temporärt i din webbläsares undermapp medan du besöker en webbsida. Dessa kakor löper ut och raderas automatiskt när du stänger din webbläsare.
  • permanenta kakor ligger kvar i din webbläsares undermapp och aktiveras igen när du besöker webbsidan som skapade just den kakan. En permanent kaka löper inte ut när du stänger din webbläsare, utan den ligger kvar i din webbläsares undermapp under den tidsperiod som är satt i kakfilen.

Vad används kakor till?

Kakor används till många funktioner. Till exempel, kan de hjälpa oss känna igen och räkna antalet besökare, analysera hur bra vår webbsida presterar, komma ihåg ditt användarnamn och inställningar. Det gör det möjligt att matcha dina föredragna intressen snabbare och se till att det visade innehållet är mer relevant för dig. Nedan ser du en översikt över vad kakor används till på vår webbplats och vilken dess funktion är:

Typ av kaka Funktion Informationsinsamling
Väsäntliga kakor Kallas ibland "absolut nödvändiga" kakor eftersom utan dem kan vi inte tillhandahålla många av de tjänster som du behöver på vår webbplats (till exempel används de för att göra det möjligt att logga in på säkra avdelningar på vår webbplats). Dessa kakor identifierar enbart din dator eller mobila enhet. De identifierar inte dig som individ, vilket betyder att enbart information som inte är individuellt spårbar lagras i dessa kakor.
Prestanda-kakor

Dessa kakor används för analysändamål och låter oss räkna antalet besökare och se hur besökare rör sig på webbsidan när de använder den. Det hjälper oss förbättra hur vår webbsida fungerar (till exempel för att förenkla för besökaren att hitta exakt den information de söker).

Dessa kakor identifierar enbart din dator eller mobila enhet och inte dig som individ. Information för analys samlas in anonymnt.
I vissa fall, hanteras dessa kakor åt oss av tredje part. Wijo kommer inte använda kakor för att identifiera individer eller samla in personlig information och använder inte kakorna för annat ändamål än vad som listas ovan.

Funktionalitets-kakor

Dessa används för att identifiera dig när du återkommer till vår webbsida. Det låter oss personifiera vårt innehåll till dig, hälsa dig med namn och komma ihåg dina inställningar (till exempel ditt val av språk eller region).

Informationen dessa kakor samlar in kan innehålla personligt identifierbar information som du har avslöjat, som ditt användarnamn.

Riktade kakor

Riktade kakor anvädns för annonsörer på vår webbplats. De spårar din webbläsare när du besöker olika webbsidor för att förstå vad du är intresserad av och använda den här informationen för att visa mer relevanta annonser för dig.

Dssa kakor kan lagras och läsas av tredje part som tillhandahåller använda verktyg.

Hur hanterar och inaktiverar man kakor?

I inställningarna för din webbläsare kan du välja om du vill acceptera kakor eller inte. Du måste emellertid vara medveten om det faktum att om du använder din webbläsares inställningar för att blockera alla kakor kan du tappa funktioner och funktionalitet på vår webbplats eller så kommer du inte komma in på vissa delar av webbsidan.

Kolla support sektionen på din webbläsares webbplats för att få reda på hur du hanterar och inaktiverar kakor.

För att lära sig mer om kakor i allmänhet, inklusive för att se vilka kakor som lagrats och hur man hanterar och inaktiverar dem, besök www.allaboutcookies.org.

    Denna webbplats använder kakor. Genom att fortsätta surfa på webbplatsen godkänner du vårt användande av kakor. Läs mer här
    Vatten